Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požární sport 2010

30. 6. 2010

Dne 22. května 2010 se družstvo SDH Spytihněv zúčastnilo okrskového kola v požárním sportu.Tentokrát se tahle soutěž konala na Komárově.   Vzhledem ke špatným podmínkám na místním hřišti (déšť,mokro) byly zrušeny disciplíny Běh na 100 m s překážkami a Štafeta 4 x 100 m s překážkami.Bylo dohodnuto že všechna družstva půjdou pouze Požární útok a to dvakrát. Naše družstvo obsadilo celkové 1. místo a zajistilo si postup do okresního kola. Složení vítězného družstva:Bureš Antonín,Galetka František,Bětík Antonín st.,Vojtěšek Josef ml.,Kedruš Roman,Šimek Miroslav,Šimek Jan.

V Hřivinovém Újezdu se 19. června uskutečnilo okresní kolo v požárním sportu.Zde postupují vítězná družstva z jednotlivých okrsků.Po slavnostním zahájení se začalo štafetami 4 x 100 m.Dosáhli jsme času který nás udržel mezi nejlepšími a zůstaly jsme v kontaktu.Pak následoval běh na 100 m s překážkami,taky tady se naše pozice nezměnila a o všem měl rozhodnout Požární útok.Byly použity nástřikové terče se kterými nemají naši proudaři velké zkušenosti.Náš čas 27,89 s byl konkurence schopný a už jme jen čekali jak dopadnou ostatní. Po součtu všech časů jsme skončily na krásném 2.místě. Tohle umístění nám zajistilo postup do Krajského kola které se koná v Horní Lidči a to 14. srpna 2010. Složení postupového družstva: Vojtěšek Josef,Bětík Antonín ml.,Bětík Bronislav,Kedruš Roman,Bětík Antonín st.,Šimek Jan,Šimek Miroslav. 

V sobotu 14.srpna jsme se zúčastnily Krajského kola v požárním sportu které se konalo v Horní Lidči.Na atletickém stadionu s tartanovým povrchem se ihned po slavnostním zahájení rozběhli štafety 4 x 100 metrů muži.Náš čas stačil na 3.místo což byl dobrý výsledek.Následovala disciplína běh na 100 m s překážkami,kde součet našich šesti nejlepších časů stačil na 4.místo. O konečných výsledcích opět rozhodoval  požární útok.Ten se nám nepodařilo splnit podle našich představ a odsunulo nás to na konečné 5.místo v celkovém hodnocení.

Konečné celkové pořadí muži:  1.Vlčnov (UH)   2.Pravčice (KM)  3.Veselá (VS)  4.Bílovice (UH)  5.Spytihněv (ZL)  6.Vítonice (KM)  7.Salaš (UH)  8.Vrbětice (ZL) 9.Jasenice (VS)